Galop nyt fra nær og fjern


Prix de l´Árc de Triomphe for 100. gang

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

Jubilæum på Longchamp i Paris: Prix de l´Arc de Triomphe - Triumfbuens Pris - er på programmet søndag 3. oktober på Longchamp banen i Boulougne skoven ved Paris. Det er et af verdens største løb - måske det største - med mange fremragende vindere siden starten i 1920.

Søndag løbes det berømte løb for 100. gang, og forventninger er sat højt op, når feltet begiver sig ud på de 2.400 m. Kun de bedste heste kan være med, når feltet runder opløbssvinget, og kursen sættes mod målet ned forbi tribunerne.

Foreløbig er Aga Khans irsktrænede Tarnawa og årets britiske derbyvinder Adayar favoritter til 10-3 og 7-2 hos bookmakerne. De klassiske vindere Hurricane Lane og St. Marks Basilica følger derefter.

Allez France

Hvis man har oplevet  et Prix de l´Arc de Triomphe, glemmer man det aldrig. Jeg mindes stadig, da jeg overværede nationalsymbolet Allez France´s triumf i en fotofinish med Comtesse de Loir. Yves Saint-Martin - den legendariske jockey - var svækket efter et styrt kort forinden, men han bjergede akkurat sejren med et hulehår. - Uforglemmeligt

 

 

 

Sam med Shane Karlsson sejrer overlegent med 10 længder. (Foto: Kim Gudmand)


Sam sejrede overlegent med 10 længder

 

Af Jens Erik Holdgaard

ABBA-hesten Sam har et stort potentiale, men  på grund af sygdom har den ikke fået det hele til at stemme. Men onsdag på Jægersro skiftede billedet, da Sam med jockey Shane Karlsson defilerede sejren hjem i et maidenløb. En overlegen sejr, idet Sam i målet var 10 længder foran nærmeste konkurrent.

Bettina Andersen-trænede Red Hunting Hawk var favorit i 2. løb, men her i sin debut på dirttrack måtte den evnerige to-åring nøjes med en noget fjern tredjeplads. Steinar (USA) sejrede sikkert med jockey Carlos Lopez.

Desuden blev det til sejr til to dansk-opdrættede heste, Lucy in the Sky fra Stutteri Hjortebo og Primacor opdrættet af Berner Olsen. Begge heste er nu ejet i Sverige.

 

Good Fortune - tog pynten af derbyvinderen Iron Butterfly på Bro Park. (Foto: Kim Gudmand)


Kæmpe-triumf for Good Fortune: fik sin derbyrevanche

Af Jens Erik Holdgaard

Efter tredjepladsen i Dansk Derby kunne Good Fortune  triumfere med jockey Oliver Wilson i millionløbet Breeders Trophy Classic søndag på Bro Park. I opløbskampen gik Good Fortune forbi den danske derbyvinder Iron Butterfly og sejrede let med 1,5 længde.

En flot revanche for Good Fortune, der er blevet mesterligt forberedt af træner Søren Jensen til  den store opgave. Det er formanden for Klampenborg Galopbane, Jens D. Lauritzen og Havemanns, der tilsammen ejer Good Fortune.

Kolossal 1. præmie

Førstepræmien var kolossale  1.084.581 sv. kr. eller omregnet til danske kr. 791.468 kr. Samlet har Good Fortune indløbet ca. 1.361596 kr. Efter en lidt forsigtig start på sæsonen er Søren Jensen nu  oppe på en samlet indtjening på 1,74 mill. kr. og indtager dermed sin naturlige plads i trænertoppen herhjemme.

Endnu venter der Good Fortune store opgaver i Dansk og Svensk St. Leger.

 

 


Derbyvinder går efter "guldet"

Af Jens Erik Holdgaard

(07-09-21):  Årets derbyvinder Iron Butterfly er klar favorit i millionløbet Breeders Trophy Classic søndag  på Bro Park. Derbyets nr. 3 Good Fortune er lige så sikker en næstfavorit i dysten om 1. præmien på 1.084.501 sv.kr.

Distancen er 1.750 m., og i feltet er velkendte navne som Hollywood Boulevard, My Jamil, My Vision med sin ny jockey Eduardo Pedrosa, og Habla.

Det er Niels Petersen, årets førende træner på danske baner, der træner Iron Butterfly. Niels Petersens heste har indtjent 2.689.731 kr.


Niels Petersen-ekspressen fortsætter succes´en

Af Jens Erik Holdgaard

 

(05-09-21): Årets derbyvinder-træner, Niels Petersen, fortsætter i vindersporet på Klampenborg Galopbane. Søndag tog han stikket hjem i "hoppernes derby" Oaks med  outsideren Brunello, der sikkert besejrede favoritten Go On Carlras.

Vinderodds var 15,65, og der var tale om en kraftig formforbedring. I forhold til Go On Carlras var Brunello forbedret med mere end 14 længder! Inden Oaks havde Brunello blot tjent 1.600 kr.

Af hensyn til det spillende publikum burde dommerkomiteen foretage en nærmere undersøgelse af den usædvanlige formforbedring.  Det er stald Miga A/S, der ejer Brunello, og stalden har tidligere sejret i Svensk Oaks med Allwaysonmymind.

Fejrede fødselsdag

Søren Hjorth er den glade opdrætter af Brunello, og særlig glad var han, da  han kunne fejre sin fødselsdag  søndag.Samlet indtjente Niels Petersens heste 232.500 kr., idet Good Life og Habla  var tredje og fjerde i Oaks. Desuden var debutanten Tordenskjold flot vinder.

 

 


Søren Jensen har 23 kriteriesejre på sin liste

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(03-09-21): Tidligere succes er ingen garanti for fremtidige resultater. Imponerende er det alligevel, at træner Søren Jensen kan opregne 23 kriterie sejre på sin liste. Om nogen er han ungheste-specialisten par excellence.

I årets udgave af Dansk Kriterium har Søren Jensen to deltagere, Lady Monroe og Sandmarine. Begge er vindere og må ses med pæne chancer.  Orkanen Torkdahl fra Bent Olsens stald, svensktrænede Eternity Tree samt Big Red Panda er hestene, der skal besejres.

 

.

Irish Action vinder med Jacob Johansen. (Foto: Kim Gudmand)

Derbyets nr. 3 Good Fortune med Oliver Wilson vinder 400.000 sv.kr. på Bro Park. (Foto: Kim Gudmand)


Triumf for Good Fortune i Jockeyklubbens Grand Prix

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(29-08-21): Søren Jensen-trænede Good Fortune levede op til favorit-værdigheden og sejrede sikkert i Jockeyklubbens Grand Prix søndag på Bro Park. Med Oliver Wilson i sadlen kom Good Fortune skydende i yderbanen og afviste angreb fra danskejede Hollywood Boulevard med jockey Carlos Lopez.

Tidligere i år sluttede Good Fortune bl.a. på 3. pladsen i Dansk Deby i Klampenborg. Det er Havemanns og Stald Shaker, der ejer Good Fortune, der med 1. præmien på 400.000 sv.kr. nærmer sig en sæsonindtjening på 1/2 mill. danske kr. Foruden Good Fortune havde Søren Jensen tidligere på dagen tillige Tante Tove til start, og det blev til en god 2. plads til en præmie på 62.500 sv.kr. bag vinderen Good Eye fra Jessica Olssons stald.

Sigter på Breeders´ og St . Leger

Med den store præmiehøst på Bro Park rykker Søren Jensens stald op i Top 5 blandt Klampenborg - trænerne,  viser de foreløbige beregninger.

- Good Fortune sigter nu på Breeders´ og Dansk og Svensk St. Leger, oplyser Søren Jensen til svenskgalopp.se. - Efterårets lidt blødere baner kommer sikkert til at gavne ham, men vi tager et løb ad gangen, tilføjer Søren Jensen.

 


Reach for the Moon er dronning Elizabeth´s nye stjernehåb

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(29-08-2021): Internationalt:  Den britiske dronning, Elizabeth, er vild med galopheste. En af hendes mest lovende heste er to-årige Reach for the Moon, der netop har sejret i Solario Stakes på banen i Sandown.

Med topjockey Frankie Dettori indløb den en præmie til Dronningen på 587.043 kr. Men nok så vigtigt er, at Reach for the Moon nu matches efter de store store 2-årsløb, såsom Dewhurst Stakes.

Træner-parret John og Thady Gosden, far og søn, sigter også på de store 3-årsløb til næste år med Reach for the Moon.


Niels Petersen over 3 mill. no kr.

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(26-08-21): Championtræner Niels Petersen styrer mod et nyt chamionat på Øvrevoll-banen i Oslo. Efter derbydagen forleden er Niels Petersen noteret for et indtjent beløb på 3.079.389 no.kr. og 11 sejre.

Cathrine Erichsen følger derefter med 1.396.572 no.kr. og ligeledes 11 sejre og veteranen Wido Neuroth med 1.028.245 no.kr.

Niels Petersens staldjockey Carlos Lopez er i toppen på listen over de mest sejrende jockeys på Øvrevoll med 12 førstepladser før Nora Hagelund Holm på 10 sejre og Kaia S. Ingolfstad med 9.

Alle statistikker kan ses på øvrevoll.no.

 


Niels Petersen klar etter på Top-3-listen

Af Jens Erik Holdgaard

 

(23-08-2021): Niels Petersen tæt på 2.5 mill. kr. i DK og dermed klar nr.et på sæsonens Top-3-liste: Selv om træner Niels Petersen måtte nøjes med 2. pladsen i Norsk Derby med White Heart, kan han sagtens være glad og velfornøjet med sine hestes resultater i DK og i Norge.

Tilsammen har stald-filialen i Klampenborg indtjent 1.557.031 kr. Hertil kommer en indtjening på 900.000 kr., som Øvrevoll-staldens heste har noteret sig for i Klampenborg. I alt en samlet indtjening på 2.457.031 kr.

Dermed er Niels Petersens heste i en sikker føring foran træner Bent Olsen med 2.151.607 kr. og Rikke Bondes stald, der følger på 3. pladsen med et præmiebeløb på 1.918.868 kr.

 

 

Stroxx Carlras er med Nicolaj Stott (blå hue) på vej mod sejren i Svensk Derby. Søndag tog parret 2. derbysejr i Norsk Derby på Øvrevoll. (Foto: Kim Gudmand)

Klik her for at tilføje din egen .