Galop nyt fra nær og fjern


Joan of Arc og Burgarita i "Prix de Diane"

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(18-06-2021): Fransk Oaks - Prix de Diane - er et af højdepunkterne i fransk galopsport. Det er hoppernes derby, og det afgøres søndag på Chantilly banen over distancen 2.100 m.

Der er to favoritter, Joan of Arc og Burgarita, til odds 9/2. En spændende outsider er Aga Khans hoppe, Khalidiya, der var nr. to i sin hidtil eneste start. Tidligere har Aga Khans heste sejret syv gange i Prix de Diane.

Nyindkøbte Pjerrot er her i gang med træningen i Klampenborg. (Foto: Kim Gudmand)


Ejer på besøg til træning af Pjerrot

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(18-06-21): Ejeren Lone Kaj-Nielsen kom på besøg hos Klampenborgs Bent Olsen til træning af nyerhvervelsen Pjerrot.Med bl.a. Red Cactus, Double Two, Jubilance og Talisman er Lone Kaj-Nielsen den største hesteejer hos Bent Olsen. 


Ginman tilbage som vinder

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(17-06-21): Den tidligere dansktrænede Ginman sejrede i Øvrevoll ved Oslo for sin ny ejer Tobias Helgren og jockey Anna Pilroth. Senere gentog Tobias Helgren og Anna Pilroth succes´en med Martini, og sluttelig tog Anna Pilroth tillige sin tredje sejr med Rocketman.

Den danske jockey Mark Larsen afsluttede aftenen med en fin 2. plads med Rocketman. Rock Dancer kom lige til slut og sejrede med Ulrika Holmquist.

 

 


Tester derbyhåbet Good Fortune

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(16-06-21): Træner Søren Jensen vil gerne teste sin derbykandidat Good Fortune yderligere, og derfor sender han den til start i et Treårsløb over 2.200 m. lørdag i Klampenborg.

- Det er som om Good Fortune er kommet for let til sine sejre, og den skal nok udvikles mere, erkendte ungheste-specialisten over for Fast Track. Der er kun fem heste til start, bl.a. Good Fortunes staldkammerat Nevertheless.


Stald Olsen nr. 3 på svensk top-ti-liste

 

Af Jens Erik Holdgaard

 

(15-06-21): Klampenborg-træneren Bent Olsen indtager nu 3. pladsen på Top-Ti-Listen i svensk galopsport.

Inklusive de svenske hesteejerpræmier er Stald Bent Olsen noteret for et præmiebeløb på 1.024.288 sv.kr.  Bro Park-træneren Patrick Wahl topper listen med 2.274.483 sv. kr. foran Lennart Reuterskiold jr. med et beløb på 1.984.607 sv.kr.